tornoeshotel

Oplevelser Fyn

Gode oplevelser på Fyn

H. C. Andersens fødeø Fyn byder på masser af oplevelser for både turisten og den forretningsrejsende. Der er rig mulighed for at nyde både golf og gourmet oplevelser på Fyn, foruden skov og strand.

Eventyrøen Fyn byder på spændende oplevelser for børnefamilier, hvad enten de er natur- eller historieinteresserede.

Vil man opleve levende historie anbefales bindingsværkshusene i Den Fynske Landsby i Odense, hvor de lever, arbejder og er klædt, som man gjorde i 1800-tallet.

Jernalderlandsbyen i Næsby rummer også levende værksteder, og man kan gå på opdagelse i de rekonstruerede huse og undersøge sovesteder, husgeråd og redskaber.

Oplevelser på land og vand

Terrariet i Vissenbjerg har Skandinaviens største samling af krybdyr, padder, skorpioner, edderkopper, insekter osv.

Til de søstærke anbefales en udflugt med færgerne i Det Sydfynske Øhav. For eksempel fra Faaborg til Bjørnø, fra Ærø til Als og Mommark, fra Marstal til mini-øen Birkholm eller fra Svendborg over Skarø til Drejø.

Man kan også tage på sælsafari omkring Strynø fra Rudkøbing. Vil man i nærkontakt med havdyr er Fjord & Bælt i Kerteminde et must – her er både sæler og marsvin, fisk og krabber.

Idyllisk fiskerby

Den gamle fiskerby Kerteminde er en seværdighed i sig selv og en af de hyggeligste oplevelser på Fyn. Her byder fiskerpigen Amanda velkommen, og de gamle fiskerhuse er bevaret i bykernen.

Den korte afstand til Odense har gjort Kerteminde til en yndet turistby. Havnen er stadig Fyns vigtigste fiskerihavn med både fiskeauktion og fødevareindustri, så her er ikke bare idyl, men også leben.

Tornøes Hotel og Kerteminde Bryghus

Kerteminde fik sin storhedstid i 1536-1850, hvor byen var den vigtigste udskibningshavn for Odense. Det siger sig selv at søfarten gavnede byens handel i betydeligt omfang. Blandt de etablissementer, der nød godt af fremgangen, var Tornøes Hotel, som på den tid var en købmandsgård med eget bryghus. I dag er købmandsgården væk, men bryghuset er bevaret, og øllet flyder i stride strømme fra hanerne.

Holder man af god øl, er Kerteminde Bryghus en af de mest autentiske oplevelser på Fyn. Nutidens produktion baserer sig på de gamle traditioner, dvs. det klassiske håndværk med de bedste råvarer uden tilsætningsstoffer.

Hotellet er restaureret i dyb respekt for historien, men her er ikke mangel på moderne bekvemmeligheder: Bad og toilet, tv, radio, telefon – og naturligvis trådløst internet i både enkeltværelser, dobbeltværelser, suiter og selskabslokaler. Book værelser her.

tornoeshotel
Top