tornoeshotel

Gourmet turist på Fyn

Den næringsrige fynske muld har skabt stærke fødevaretraditioner på øen. Som turist er der mange muligheder for at ‘smage på Fyn’ på restauranter, fødevaremarkeder og -festivaler.

Overalt på Fyn kan du som turist købe friske, lokalt producerede fødevarer. Fynske købstæder som Kerteminde holder ofte torvedage, eller du kan købe friskfangede fisk på havnen. Løgismose, Summerbird og Skarø is er eksempler på fynske producenter, og i Odense sælger supermarkedet Supergastro fynske fødevarer og delikatesser. Fra maj til oktober vil du som turist på Fyn altid kunne finde en begivenhed, der involverer fynske specialiteter.

Eventyrøen

I Odenses gamle bydel ligger et af verdens ældste digtermuseer, H.C. Andersens Hus, en meget populær attraktion for turister fra både ind- og udland.

Desuden er Fyn hjemsted for 123 spændende slotte og herregårde, der ofte er åbne for dig som turist. Slottene emmer altid af historie og byder sommetider på arrangementer, koncerter, udstillinger, parkvandringer osv.

En tur rundt i landskabet tager dig over bløde bakker, gennem små landsbyer og forbi grønne enge. Pludselig er du ved bestemmelsesstedet: Som turist på Fyn nyder du godt af relativ korte afstande til alle seværdigheder. Fyn er lille nok til at man kan uden stress kan krydse den to gange på en dag, men stor nok til at der er masser af variation i turistattraktionerne.

Seværdigheder ved vandet

Vil du udforske Fyn som turist, er Tornøes Hotel et godt udgangspunkt. Hotellet er bygget i en gammel købmandsgård med en suveræn udsigt over havnen. Lige om hjørnet finder du ”Lillestranden” med små joller, fiskegarn og tjærede skure.

Du kan opleve historiens vingesus både på og omkring hotellet. Foruden Amanda kan den gamle fiskerby Kerteminde prale af et hyggeligt havnemiljø og smukke seværdigheder.

Her er nem adgang til en lang række maritime oplevelser. Tættest på Tornøes Hotel finder I Ladbyskibet, den eneste skibsbegravelse fra vikingetiden, der er fundet i Danmark. Fjord&Bælt, et spændende oplevelsescenter for hele familien, ligger også lige i nærheden.

Fyn rummer mange andre maritime museer, der kan tilfredsstille den videbegærlige turist. Som eksempler kan nævnes Tåsinge Skipperhjem og Folkemindesamlingen på Sydfyn, Marstal Søfartsmuseum på Ærø og Lillebæltsværftet i Middelfart.

Hvis du vil høre mere om, hvad du kan opleve som turist på Fyn, er du meget velkommen til at sende en mail til tornoes@tornoeshotel.dk eller ringe på telefon +45 65 32 16 05.

tornoeshotel
Top