tornoeshotel

Juleferie med familien

Overvejer du en juleferie med familien, bør du tage et af Danmarks hyggeligste gamle hoteller med i dine betragtninger.

Det er fristende at tage en uge eller en forlænget weekend ud af den ofte stressede december-kalender. Nogle dage hvor I kan slappe af, mens andre tager sig af madlavning og oprydning. Nogle dage, hvor I kan tage på udflugter eller juleshoppe uvante steder.

En juleferie på Tornøes Hotel gør det muligt at kombinere afslapning med juleshopping og julehyggelige seværdigheder.

Juleferie i Gammelby

En juleferie på Tornøes Hotel er en juleferie i gammeldags omgivelser. Den gamle købmandsgård er med sine historiske kulisser ikke ulig købmandsgården i den populære tv-julekalender Jul i Gammelby fra 1979. Serien handler om en købmand i Gammelby, der bekymrer sig meget over, at fragtskibet Haabet endnu ikke er kommet i havn. Sker det ikke, bliver der ingen julefest, men det vil nisserne, der bor på loftet i købmandsgården, ikke finde sig i, og i ledtog med købmandens børn, Mads og Mette, redder de julen.

Tornøes Hotel har sin oprindelse i storhedstiden i 1536-1850, hvor Kerteminde var den vigtigste udskibningshavn for Odense. Hotellet er opkaldt efter Wentzel Tornøe, der overtog ejendommen i 1863 og i 1865 fik gæstgiverborgerskab.

Kerteminde er en af de mest idylliske havnebyer på Fyn. Her byder fiskerpigen Amanda velkommen, og de gamle bindingsværkshuse er bevaret i bykernen. Den korte afstand til Odense har gjort Kerteminde til en yndet turistby, og havnen er stadig Fyns vigtigste fiskerihavn med både fiskeauktion og fødevareindustri.

Juleferie med shopping

Der er rig mulighed for at få hak ved alle julegaverne på en juleferie i Kerteminde. Du kan finde unikke julegaver hos Kertemindes mange kunsthåndværkere; keramikere, tekstildesignere, smykkedesignere, glaskunstnere og malere. Til kunstinteresserede kan du finde skønne souvenirs på Johannes Larsen Museet.

Her er mange specialforretninger og enkelte kædeforretninger, hvor man altid kan gøre en god handel. Der er også loppemarkeder med mulighed for at gøre unikke vintage-fund, hvad end I leder efter småmøbler, porcelæn eller julepynt. Udover shoppingmuligheder er der et stort udbud af hyggelige spisesteder, uanset om I trænger til andesteg eller pebernødder.

Byens butikker er centreret fra Renæssancehavnen ved Fiskerihavnen og Langebro til Langegade nord mod Johannes Larsen Museet. Hele strækningen emmer af jul i hele december.

tornoeshotel
Top