tornoeshotel

Oplevelser Kerteminde

Store kunstneriske oplevelser i Kerteminde

Kerteminde byder på et væld af oplevelser for hele familien. Som Johannes Larsens hjemby er Kerteminde særlig stærk på oplevelser indenfor kunst og kultur. En lang række gallerier vidner om den gode beliggenhed for kunsten i området.

På Johannes Larsen Museet får turister i Kerteminde kunstneriske oplevelser i særklasse. Museet udgør et spændende historisk bygningsmiljø med kunstnerhjemmet i centrum og flotte moderne tilbygninger.

Johannes Larsen var det mest prominente medlem af gruppen af Fynbomalere, der trivedes i Kerteminde. Foruden Alhed og Johannes Larsen, bosatte Anna og Fritz Syberg samt Christine og Sigurd Swane sig i den kunstnerkoloni, der kom til at tiltrække mange andre billedkunstnere og forfattere til byen.

Book et værelse centralt i Kerteminde og få adgang til de mange oplevelser.

Moderne fynbomalere

Denne fynske “guldalder” trækker den dag i dag skønne spor. En lang række moderne kunstnere byder på oplevelser i Kerteminde; Susanne Ydo, Søren Hillerup Vaag, Kirsten Christensen, Lucy Bergström, Helle Fabricius, Anne Berit Brogaard, Kirsten W. Rasmussen, Ole Vedby Jørgensen, Hanne Andersen m.fl. Som de gamle Fynbomalere er de moderne malere og keramikere inspireret af naturen, ikke mindst blomster og landskaber på Fyn.

International Art Festival er en årligt tilbagevendende kunstfestival i Kerteminde med oplevelser i internationalt format. I 2013 udstillede over 101 kunstnere deres værker på 26 udstillingssteder og repræsenterede 12 lande.

Historiens vingesus

Toldboden i Strandgade viser kulturhistoriske særudstillinger, afvekslende med skiftende udstillinger arrangeret af Kerteminde Kunstforening. Uanset årstiden vil du finde spændende udstillinger i Toldboden. Som en af Kertemindes ældste bygninger og fortæller Toldboden i sig selv et spændende stykke historie. Den er opført på nogenlunde samme tidspunkt som Tornøes Hotel af en af de mange odenseanske købmænd, der brugte Kerteminde som havneby.

Kerteminde har en lang række historiske oplevelser på tapetet. På Vikingemuseet Ladby ved fjorden kan du se Danmarks eneste skibsgrav fra vikingetiden – en verdensberømt attraktion på linje med vikingeskibene i Roskilde og borgen i Trelleborg.

Hindsholm Egnsmuseum i Martofte giver mulighed for at få et overblik over både historie, kultur og natur på halvøen. Samlingen består primært af redskaber, som vidner om det hårde, manuelle arbejde på landet; stenhuggerens kiler, tækkemandens nåle, landsbysmedens tænger osv. Desuden er her over 400 udstoppede fugle, pattedyr, fisk og krebsdyr.

Kerteminde ligger ikke langt fra Odense, og en ferie her giver således rig mulighed for at nyde nogle af de store oplevelser, som Fyns hovedstad kan byde på.

tornoeshotel
Top