tornoeshotel

Vinterferie i Danmark

Vinterferie i Danmark

I et land, der som Danmark er relativt koldt og mørkt om vinteren, er det rart at holde vinterferie. Hermed opblødes den lange kedelige periode mellem julens lys og lækkerier og påskeferien, hvor vi glæder os over sommerens komme.

Det at holde vinterferie er i Danmark et relativt nyt fænomen. Ferien opstod i 1970erne, fordi stadig flere danskere begyndte at tage på skiferie med deres skolebørn. Undervisningsministeriet besluttede derfor at samle vinterens fridage i uge 7.

Først i slutningen af 1980’erne blev det almindeligt at holde vinterferie i Danmark. Da ferien ikke er knyttet til nogen helligdage, er det en kommunal beslutning i hvilken uge skolerne holder vinterferie. Men alle landets folkeskole- og gymnasieelever bliver sendt på en uges ferie om vinteren, og hvad skal man så lave? Det er jo ikke alle, der kan stå på ski eller har råd til at tage til alperne.

Udflugter og hygge

En vinterferie i Danmark behøver ikke indebære sne, kulde og vintersport. En vinterferie i Danmark kan rumme friske gåture i skoven og ved vandet eller udflugter til spændende historiske seværdigheder. Bagefter kan I få varmen på Tornøes Hotel: I den hyggelige restaurant med eget bryghus eller på de nyrenoverede værelser, der ligesom restauranten fås med udsigt til Kerteminde fjord og havn.

Tornøes Hotel er det oplagte udgangspunkt for en vinterferie i Danmark. Hotellet der er bygget i en gammel købmandsgård er en seværdighed i sig selv. Lige om hjørnet finder du ”Lillestranden” med de små joller, fiskegarn og tjærede skure. Kerteminde er en af de mest idylliske havnebyer på Fyn. Her byder fiskerpigen Amanda velkommen, og de gamle bindingsværkshuse er bevaret i bykernen.

Eventyr og slotte

Også den korte afstand til Odense har gjort Kerteminde til en yndet turistby. I Odense finder I eksempelvis H. C. Andersens verdensberømte hus. På Fyn kan I også opleve museer, der hylder kendte fynboer som komponisten Carl Nielsen og maleren Johannes Larsen. Eventyrøen rummer endvidere et væld af gamle slotte og herregården, som er åbne for besøgende i vinterhalvåret.

En vinterferie i Danmark giver kort sagt mulighed for at lære Danmarkshistorien på den sjove måde.

Vil du høre mere om, hvad Tornøes Hotel kan tilbyde, er du meget velkommen til at sende en mail til tornoes@tornoeshotel.dk eller ringe på telefon +45 65 32 16 05.

tornoeshotel
Top