tornoeshotel

Oplevelser Fyn

Gode oplevelser på Fyn

H. C. Andersens fødeø Fyn byder på masser af oplevelser for både turisten og den forretningsrejsende. Der er rig mulighed for at nyde både golf og gourmet oplevelser på Fyn, foruden skov og strand.

Eventyrøen Fyn byder på spændende oplevelser for børnefamilier, hvad enten de er natur- eller historieinteresserede.

Vil man opleve levende historie anbefales bindingsværkshusene i Den Fynske Landsby i Odense, hvor de lever, arbejder og er klædt, som man gjorde i 1800-tallet.

Jernalderlandsbyen i Næsby rummer også levende værksteder, og man kan gå på opdagelse i de rekonstruerede huse og undersøge sovesteder, husgeråd og redskaber.

Oplevelser på land og vand

Terrariet i Vissenbjerg har Skandinaviens største samling af krybdyr, padder, skorpioner, edderkopper, insekter osv.

Til de søstærke anbefales en udflugt med færgerne i Det Sydfynske Øhav. For eksempel fra Faaborg til Bjørnø, fra Ærø til Als og Mommark, fra Marstal til mini-øen Birkholm eller fra Svendborg over Skarø til Drejø.

Man kan også tage på sælsafari omkring Strynø fra Rudkøbing. Vil man i nærkontakt med havdyr er Fjord & Bælt i Kerteminde et must – her er både sæler og marsvin, fisk og krabber.

Idyllisk fiskerby

Den gamle fiskerby Kerteminde er en seværdighed i sig selv og en af de hyggeligste oplevelser på Fyn. Her byder fiskerpigen Amanda velkommen, og de gamle fiskerhuse er bevaret i bykernen.

Den korte afstand til Odense har gjort Kerteminde til en yndet turistby. Havnen er stadig Fyns vigtigste fiskerihavn med både fiskeauktion og fødevareindustri, så her er ikke bare idyl, men også leben.

Tornøes Hotel og Kerteminde Bryghus

Kerteminde fik sin storhedstid i 1536-1850, hvor byen var den vigtigste udskibningshavn for Odense. Det siger sig selv at søfarten gavnede byens handel i betydeligt omfang. Blandt de etablissementer, der nød godt af fremgangen, var Tornøes Hotel, som på den tid var en købmandsgård med eget bryghus. I dag er købmandsgården væk, men bryghuset er bevaret, og øllet flyder i stride strømme fra hanerne.

Holder man af god øl, er Kerteminde Bryghus en af de mest autentiske oplevelser på Fyn. Nutidens produktion baserer sig på de gamle traditioner, dvs. det klassiske håndværk med de bedste råvarer uden tilsætningsstoffer.

Hotellet er restaureret i dyb respekt for historien, men her er ikke mangel på moderne bekvemmeligheder: Bad og toilet, tv, radio, telefon – og naturligvis trådløst internet i både enkeltværelser, dobbeltværelser, suiter og selskabslokaler. Book værelser her.

old_6

Ophold

Tag på weekendophold på Fyn og oplev den fynske idyl. Her finder du både shoppingmuligheder, charmerende landsbyer, badestrande, slotte og mange andre seværdigheder. Danmarks hjerte har de perfekte, eventyrlige rammer for familieferier såvel som romantiske weekendophold, hyggelige søndagsophold og meget mere.

Er du gourmetturist, er Fyn også det helt rigtige sted at besøge med lokale specialiteter som is fra Skarø og bison fra Ditlevsdal.

Overnatning på Fyn kan ske på historiske Tornøes Hotel, som ligger i Kerteminde. Her overnatter du i stilfulde omgivelser med udsigt til Kertemindes dejlige havnemiljø. Som turist på Fyn får du ikke et bedre udgangspunkt for dine fynske eventyr.

old_5

Kerteminde

Kerteminde byder på et hav af oplevelser for både store som små, unge som gamle. Om sommeren kan du besøge stranden og opleve havnelivet, mens du slentrer langs havnepromenaden. Og om vinteren kan du holde juleferie i den gamle købstad, hvor du kan udforske byens hyggelige julemarked og deltage i de mange juleaktiviteter.

Byens skønne og inspirerende rammer inviterer til besøg og ferie året rundt, og du er altid velkommen på vores hotel. Uanset om du er her for at tage på weekendophold i Kerteminde med dine nærmeste eller for at deltage i professionelle dagmøder.

Ferie

Mange holder ferie på Fyn året rundt – og med god grund. I sommermånederne kan man gå på opdagelse på stranden, i skoven og den gamle bydel, men selv i de køligere måneder er der liv i den gamle fiskerby med masser af aktiviteter for enhver smag.

I efterårsferien kan du f.eks. tage hele familien med i Fjord&Bælt, hvor I kan fordybe jer i havets dyr. Når vinterferien melder sin ankomst på Fyn i uge 7, kan I besøge Vikingemuseet Ladby og for en stund rejse tilbage til svundne tider. Holder I juleferie på Fyn, må I ikke gå glip af et besøg på det charmerende H.C. Andersen julemarked i hjertet i af forfatterens egen barndomsby, Odense.

Vinterferie i Danmark behøver skam ikke være kedelig, så planlæg din næste ferie på Fyn i dag og glæd dig til at skabe gode minder i historiske og naturskønne omgivelser.

tornoeshotel
Top