tornoeshotel

Vinkort

APERITIF

 

APEROL
Den italienske aperitif bestående af Aperol og danskvand.
Pr. glas kr. 45,00

TORNØES SPECIAL
Skovbær aperitif med tør hvidvin samt danskvand.
Pr. glas kr. 45,00

DRY MARTINI
Dry Martini med tonic.
Pr. glas kr. 45,00

KIR
Solbærlikør med hvidvin.
Pr. glas kr. 45,00

PROSECCO CASTELLO 4359, FABIANO         
Frisk og frugtfyldt Prosecco der er dedikeret til Fabianos grundlægger og navngivet efter husnummeret på den første Fabiano vinbutik. Vinen er den perfekte eksponent for Fabianos høje kvalitet, der aldrig skuffer

Pr. glas kr. 75,00
1/1 fl. kr. 320,00

MONT MARCAL CAVA, BRUT
Denne mousserende vin kommer fra Penedés, et af Spaniens fornemme vindistrikter, som ligger ved Middelhavskysten syd for Barcelona. Duften er forfriskende med flot grøn frugt. Smagen er tør, fint afbalanceret med vedholdende “perler”.

1/2 fl. kr. 145,00

CREMANT DE BOURGOGNE BLANC eller ROSÉ
LABOURÉ GONTARD
Blanc Cremant fremstår gylden i glasset med fine duftnoter af grønne æbler, citrus og græs. Smagen er medium fyldig og domineret af en frisk mousse. Her er igen friske grønne noter og en mild eftersmag.

Rosé Cremant er elegant laksefarvet i glasset med friske noter af jordbær, hindbær og kirsebær. Smagen er intens med en fin mousse. Vinen er tør, men balanceret af flot frugtmodenhed i eftersmagen.

1/1 fl. kr.  325,00

CHARLES MIGNON 1. CRU
GRAND RÉSERVE CHAMPAGNE
Champagnens høje indhold af chardonnay-druer understreger denne champagnes elegance og finesse. Flot gylden farve med grønne reflekser, smagen er behagelig fyldig med en vedholdende fin mousse.

1/2 fl. kr.  230,00
1/1 fl. kr. 440,00

 

HVIDVINE

FRANKRIG

CUVÉE PRESTIGE
MAISON BADET, CLEMENT & CIE
Vinen har en sart gylden farve. Duften er præget af pære, fersken, grape og hvide blomster (liljer). Smagen er megetforfriskende, velafbalanceret og føles dejlig rund i munden. Eftersmagen er frisk og tør.

Pr. glas 55,00
1/2 fl. kr. 128,00
1/1 fl. kr. 240,00

BOURGOGNE CHARDONNAY
LA TOUR DE BRULLY 
Vinen har en ren og krystalklar, let gylden farve. Duften af hasselnød med et hint af honning, smør, bregner, krydderier samt ristede kastanjer indtager næsen på behagelig vis. I smagen optræder de samme nuancer som i duften og vinen fornemmes dejlig og liflig.

1/1 fl. kr. 375,00

LOIRE

SANCERRE
DOMAINE DE LA VILLAUDIERE
Klar i glasset med en mild duft. Her er noter af friskslået græs, grønne æbler og en mild citruskarakter. Smagen er tør med intens frugtsyre.

1/2 fl. kr. 195,00
1/1 fl. kr. 370,00

ALSACE

RIESLING TRADITION
CHARLES SPARR

Flot gylden i glasset med herlig ekspressiv duft af grønne æbler og et hint af mineralitet, som munder ud i duften af citrusfrugter. smagen har blød fylde og god struktur. Her er noter af citrus og moden ananas i baggrunden. 

1/2 fl. kr. 165,00
1/1 fl. kr. 325,00

DANMARK

DYREHØJ VINGÅRD   
RÕS SOLARIS
Duft af hyldeblomster med en snert af flint samt en god mineralitet karakteriserer denne vin. Syren er prominent, men balanceret og sammen med en lang eftersmag gør vinen perfekt til mad.

1/1 fl. kr. 425,00

TYSKLAND

REISLING QBA TROCKEN, WEINGUT ESER
RHEINGAU

Dette er en tør Reisling med blomster og frisk duft af æble og grønne druer. Smagen er pænt balanceret mellem en let sødme og god tør frugt i eftersmagen.

1/1 fl. kr. 300,00

USA

CHARDONNEY “RIVA RANCH”
WENTE VINEYARDS

Flot gylden farve og herlig duft med noter af honning, gule frugter, korn og lidt krydderi fra fadlagringen. Smagen er herlig fyldig med gode balancerede frugtsyre og fadkarakter pænt i baggrunden.

1/1 fl. kr. 398,00

ITALIEN

PINOT GRIGIO TERRE SICILIANE IGT
FAMIGLIA CORSARINI         
Duften er frisk og frugtrig med noter af æble og pære med et hint af citrusfrugt, som munder ud i en duft af blomster. Den frugtrige smag er forfriskende og elegant.

1/1 fl. kr. 295,00

ØSTRIG

GRÜNER VELTLINER
WEINGUT PFAFFL
Behageligt krydret og frisk æble pirrer lugtesansen. Smagssansen snydes sandelig heller ikke, her er peber, citrus og krydderurter. Eftersmagen er elegant og appetitvækkende.

1/1 fl. kr. 325,00

SPANIEN

GODELLO WHITE, BIERZO
ARMAS DE GUERRA   
Farven er hørgul med fine grønlige reflekser. En elegant aroma af moden frugt med hint af krydderier blandes med noter af blomster og underskov. Smagen er elegant, silkeblød og mineralsk. Eftersmagen er afrundet og balanceret.

1/1 fl. kr. 320,00

ROSÉVINE

CHILE

ROSÉ CABERNET SAUVIGNON/SYRAH
VINA TARAPACA
Farven er flot mørk med en dybde der viser, at her er en vin med smag. Duften er fyldt med modne solbær og frisk sommer. Smagen er overvældende, meget elegant og alligevel med en god dybde og fylde. Her er både solbær og friske druer.

Pr. glas kr. 60,00
1/1 fl. kr. 265,00

FRANKRIG

TAVEL ROSÉ ”LES EGLANTIERS”
LAURENT CHARLES BROTTE

Dyb rød i farven med ravgyldne reflekser og en stor åben bouquet. Her er noter af jordbær, hindbær og et krydret strejf af lavendel. Smagen er blød med god fylde og noter af modne bær.

1/1 fl. kr. 320,00

RØDVINE

FRANKRIG

CUVÉE PRESTIGE
MAISON BADET, CLEMENT & CIE

Vinen har en smuk rød farve. I smagen fornemmes røde bær som jordbær, hindbær og solbær i smuk samklang med noter af timian og laurbær. Eftersmagen er rund og velafbalanceret.

Pr. glas kr. 55,00
1/2 fl. kr. 135,00
1/1 fl. kr. 255,00

BORDEAUX

CHATEAU LA CROIX DE ST. GEORGES
ST. GEORGES SAINT EMILION

Har en flot rød farve, en fyldig fløjlsblød smag af modne druer.

1/2 fl. kr. 195,00
1/1 fl. kr. 355,00

CHATEAU HAUT CORBIN
SAINT EMILION GRAND CRU

Smagsmæssigt kombineres den rige og kraftfulde aroma fra Saint-Emilion med Pomerols varme og fløjlsagtige karakteristika.

1/1 fl. kr. 525,00

BEAUJOLAIS

BEAUJOLAIS VILLAGES “FRUIT ET TERROIR”, DOMAINE MONTERNOT
Vinen har en mørkere rød farve end de fleste vine fra Beaujolais. Pæn intensitet og rød frugt i duften. Smagen byder på modne hindbær og en god længde i eftersmagen.

1/2 fl. kr. 175,00            

RHONE

DOMAINE GROSSET “CAIRANNE”
CÔTES DU RHONE VILLAGES

Duften er præget af mørke bær og en god finesse. I smagen er der lagt vægt på elegance frem for stor kraft. Vinen er meget blød og med en velbalanceret eftersmag med god smag fra den nænsomme fadlagring.

1/2 fl. kr. 175,00
1/1 fl. kr. 325,00

SAINT JOSEPH “MARANDY”
DOMAINE BROTTE

Indsmigrende duft af læder og tobak, pompøs mund med pære mængler lakrids, espresso og peber og en flot lang eftersmag med et ristet strejf.

1/1 fl. kr. 395,00

SPANIEN

URBAN RIBERA DEL DUERO
FOURNIER
Duften er intens med noter af moden sort frugt, krydderi, chokolade og lidt lakrids. Smagen er flot struktureret og velafbalanceret, her går noterne af sorte frugter som brombær igen sammen med lette toner af lakrids. En flot let mineralsk vin med fine krydrede toner fra fadlagringen.

1/1 fl. kr. 345,00

ITALIEN

PRIMITIVO DI MANDURIA “MANDUS”
ROCCA DELLE MACIE
Smuk rubinrød i glasset med lilla reflekser. Duften er fyldig og intens og byder på noter af modne kirsebær, blommer, kakao og vanilje. En elegant og dejlig varm vin med en lang vedvarende eftersmag.

1/1 fl. kr. 325,00

BARBARESCO
BENI DI BATASIOLO
Typisk Piemonte. Elegant og kompleks. Smagen præget af udtørrende flotte tanniner og en afdæmpet elegant frugt. Seriøs madvin, der ikke skal have det tungeste modspil.
Nebbiolo druen har ofte det, man vel nærmest kan kalde lækker ballerinaagtig styrke.

1/1 fl. kr. 395,00

ØSTRIG

ST. LAURENT
ANDERT JOSEF

Duften byder på flotte modne bær og et tydeligt fyldigt præg af de 12 måneders fadlagring. Stor imponerende smag med god tæthed i frugten og en frugtfyldt balanceret eftersmag.

1/1 fl. kr. 300,00

USA

ZINFANDEL “HAYES RANCH”
WENTE VINEYARDS
Intens rød farve og en let krydret aromatisk bouquet. Smagen er frugtfyldt med blødhed.

1/1 fl. kr. 298,00

CABERNET SAUVIGNON “HAYES RANCH”
WENTE VINEYARDS
En dyb rød farve i glasset med god duft af kirsebær, solbær og brombær. I munden er vinen medium fyldig med bløde modne tanniner og en balanceret eftersmag. Der fornemmes en anelse krydderi fra fadlagringen.

1/1 fl. kr. 298,00

ARGENTINA

MALBEC /CABERNET SAUVIGNON “PETIT CARO”
BODEGAS CARO   
Duften er intens med noter af hvide blomster, røde kirsebær og figner. Smagen er saftig og kompleks med hints af nelliker og andre krydderier. Denne velbalancerede vin er et elegant eksempel på, hvordan Malbec og Cabernet Sauvignon kan sættes sammen.

1/1 fl. kr. 375,00

NEW ZEALAND

PINOT NOIR MARLBOROUGH
BABICH WINES
Duften er pakket med blommer og kirsebær og lidt krydderi fra fadlagringen. I munden eksploderer vinen med sød primær frugt og en fin tæthed med lang balanceret eftersmag.

1/1 fl. kr. 385,00

AUSTRALIEN

SHIRAZ TERRA BAROSSA
THORN-CLARKE
En intens rød farve, Intens smag der er kraftig, krydret med megen frugt, afrundet af den karakterfulde bouquet med “egetræets” fine toner.

1/1 fl. kr. 325,00

 

CHAMPAGNE & MOUSSERENDE

FRANKRIG

CREMANT DE BOURGOGNE , BRUT eller ROSÉ
LABOURÉ GONTARD
Brut Cremant fremstår gylden i glasset med fine duftnoter af grønne æbler, citrus og græs. Smagen er medium fyldig og domineret af en frisk mousse. Her er igen friske grønne noter og en mild eftersmag.

Rosé Cremant er elegant laksefarvet i glasset med friske noter af jordbær, hindbær og kirsebær. Smagen er intens med en fin mousse. Vinen er tør, men balanceret af flot frugtmodenhed i eftersmagen.

1/1 fl. kr. 325,00

CHARLES MIGNON 1. CRU
GRAND RÉSERVE CHAMPAGNE
En flot gylden farve i glasset med flot spil fra boblerne. Duften er ekspressiv med toner af hyld, frisk græs og lidt grønne æbler. Smagen er fokuseret med sprød grøn frugt og fornemmelsen af sommer. En god balanceret mousse giver en vin i god balance.

1/2 fl. kr. 230,00
1/1 fl. kr. 440,00

 

DESSERTVINE

 

MOSCATO D`ASTI ”BOSC DE LA REI”, BATASIOLO
Har en klar, lys farve med et smukt gyldent skær. Smagen er elegant, rig, sødmefyldt krydret og med fin perlen. Den afsluttende bouquet har Moscato-druens tillokkende duft.

1/1 fl. kr. 295,00

CHATEAU DU HAUT PICK; SAUTERNES   
Den fine og komplekse duft er præget af blomster og krydderier. Smagen byder på mango, ristede hasselnødder og akaciehonning. En fyldig og vel-balanceret vin med god længde.

 1/1 fl. kr. 398,00

BANYULS, 4 Ans d’Age 4    
Smuk læderfarve med rød kerne. Duften er præget af nødder, mandler, tørrede frugter og lidt peber. Smagen er mild og blød i karakteren med noter af hasselnødder og ren rød frugt.

Pr. glas kr.                  50,00

LATE HARVEST
VINA TARAPACA 
Spejlblank med en smuk ravgylden farve. Smagen er rigt varieret, med en fin balance mellem syre og sødme

Pr. glas kr.                 50,00

RÕS SOLARIS & MUSCARIS
DYREHØJ VINGÅRD           
Sødmen fra Solaris suppleres fint med den karakteristiske muscatduft og et strejf af citron, lime og hyldeblomst. Sødmne gør denne vin perfekt til oste, nødder, hvid chokolade eller som et køligt glas vin på terrassen.                           

Pr. glas kr. 80,00

MUSCAT DE RIVESALTES
Klar og gylden i glasset med en frisk krydret duft af citrus og nelliker. Smagen er sød med en frisk balancerende frugtsyre samt god intens smag.

Pr. glas kr. 50,00

LATE HARVEST
VINA TARAPACA
Spejlblank med en smuk ravgylden farve. Smagen er rigt varieret og har en fin balance mellem syre og sødme.

Pr. glas kr. 50,00

 

PORTVINE
5 cl.

NIEPOORT WHITE                                                                                                                  50,00

NIEPOORT TAWNY                                                                                                                 50,00

NIEPOORT CRUSTED                                                                                                            75,00

NIEPOORT THE SENIOR “MOUSTACHE”                                                                              65,00

NIEPOORT LATE BOTTLED VINTAGE                                                                                   65,00

NIEPOORT 20 YEARS OLD TAWNY                                                                                     145,00


ANDRE HEDVINE

SHERRY & MADEIRA                                                                                                             50,00

SAKE SHIRAYUKI RISVIN                                                                                                      50,00

 

KÆLDERVINE

(begrænset antal)

BLANC DE BLANCS
CHAMPAGNE CHARLES MIGNON

1/1 fl. kr. 495,00

MERSAULT 2013
DOMAINE VINCENT BOURZEREAU-DELAUNAY

1/1 fl. kr. 595,00

CHATEAU MOULIN DE DUHART 2012
PAUILLAC

1/1 fl. kr. 495,00

GEVREY-CHAMBERTIN 2013
DOMAINE HERMAND-GEOFFROY

1/1 fl. kr. 595,00

CÓTE ROTIE 2011
LAURENT CHARLES BROTTE

1/1 fl. kr. 550,00

COTIS PRIMITIVO DI MANDURIA 2012
ROCCA DELLE MACÍE, FAMIGLIA ZIGARELLI

1/1 fl. kr. 495,00

CHÁTEAUNEUF-DU-PAPE 2013
DOMAINE BARVILLE, LAURENT CHARLES BROTTE

1/1 fl. kr. 495,00

AMARONE DELLA VALPOLICELLA 2012
FABIANO

1/1 fl. kr. 575,00

BAROLO DOCG 2008 “BRICCOLINA”
BENI DI BATASILO

1/1 fl. kr. 695,00

SPIRITUS

VERMOUTH

MARTINI
5 cl. kr. 30,00

 

BITTER

DANSKE
2 cl. kr. 28,00

UDENLANDSKE
2 cl. kr. 30,00

 

AKVAVIT

DANSKE
2 cl. kr. 30,00

LYSHOLMER LINIE
2 cl. kr. 35,00

JUBILÆUM LUXUS
2 cl. kr. 35,00

 

COGNAC & ARMAGNAC

CAMUS VS
2 cl. kr. 35,00

CAMUS GRAND VSOP
2 cl. kr. 45,00

CAMUS XO
2 cl. kr. 70,00

RENAULT CARTE NOIRE
2 cl. kr. 55,00

CHABOT ARMAGNAC NAPOLEON
2 cl. kr. 50,00

CAMUS JOSEPHINE
2 cl. kr. 45,00

CAMUS EXTRA
2 cl. kr. 135,00

 

WHISKY

GLENFIDDICH
2 cl. kr. 45,00

CHIVAS REGAL 12 ÅRS
2 cl. kr. 45,00

CANADIAN CLUB
2 cl. kr. 35,00

TULLAMORE DEW
2 cl. kr. 35,00

 

LIKØR

BAILEY´S IRISH CREAM
2 cl. kr. 35,00

COINTREAU
2 cl. kr. 35,00

DRAMBUIE
2 cl. kr. 35,00

GRAND MARNIER GUL
2 cl. kr. 35,00

KAHLUA
2 cl. kr. 35,00

SOUTHERN COMFORT
2 cl. kr. 35,00

SOLBÆRROM
2 cl. kr. 35,00

 

SPECIALITETER

EAU-DE-VIE POIRE WILLIAMS
2 cl. kr. 45,00

CALVADOS BERNEROY 18 ÅRS
2 cl. kr. 45,00

DIVERSE

BACARDI ROM
2 cl. kr. 35,00

BOMBAY SAPHIRE GIN
2 cl. kr. 35,00

BOLS VODKA
2 cl. kr. 35,00

 

ØL & VAND

 

ALM. PILSNER
kr. 35,00

KERTEMINDE BRYG
kr. 65,00

ALKOHOLFRI ØL, NORDIC & JACOBSEN
kr. 35,00

COCA COLA, COCA COLA LIGHT, SPRITE
kr. 30,00

TUBORG SQUASH, SWEPPES LEMON
kr. 30,00

CARLSBERG KURVAND
kr. 30,00


MOST FRA NYBRO

ÆBLE MOST                                                                                                                 35,00

ÆBLE- & HYLDEBLOMST                                                                                            35,00

ÆBLE- & KIRSEBÆR                                                                                                   35,00

ÆBLE- & GRANATÆBLE                                                                                             35,00

VARME DRIKKE

KAFFE
kr. 35,00

THE
kr. 35,00

VARM CHOKOLADE
kr. 35,00

IRISH COFFEE
kr. 95,00

FRENCH COFFEE
kr. 95,00

VARM CHOKOLADE MED CALVADOS
kr. 95,00

tornoeshotel
Top